Translate

zaterdag 9 augustus 2008

Vrouw wou man vermoorden met spin in koffie

Wendy Susan Hodgetts (49) heeft bekend dat ze haar 56-jarige echtgenoot Brian wou vermoorden met een spin in diens koffie of door lucht te injecteren in zjin hart. Uiteindelijk zocht ze een huurmoordenaar aan om de klus te klaren voor 6.000 euro.

17 huurmoordenaars
Samen met haar geadopteerde nicht Marre Joy McCosker (35) en haar stiefschoondochter Tina Rivett (27) beraamde Wendy Hodgetts verscheidene plannen om haar echtgenoot uit de weg te ruimen. De vrouwen riepen de hulp in van wel zeventien mensen - onder wie een vijftienjarige - om de moord te plegen en te verdoezelen als een ongeluk.

Giftige spin
De som van 3.000 euro werd al snel verdubbeld tot 6.000 euro en zou betaald worden met het verzekeringsgeld van de dode echtgenoot. Lucht in het hart inspuiten of een giftige spin in de koffie behoorden tot de meest tot de verbeelding sprekende snode moordplannen.

Undercover
Rivett had de naald en injectiespuit al gekocht maar dat plan werd uiteindelijk niet uitgevoerd. De politie werd op de hoogte gebracht van het plot door een kerel die al veertien keer werd aangezocht als huurmoordenaar. De undercoveractie die daarop volgde, werd de drie vrouwen fataal. Wendy Hodgetts gaf de undercoveragent - een zogezegde huurmoordenaar - de opdracht haar man af te maken met alle mogelijke middelen. Ze gaf hem ook een ring, een haarlok, een geschreven betalingsgarantie en een trouwfoto zodat ze wist dat hij de job gedaan had.

Bemoeial
Volgens haar advocaat zou Wendy Susan Hodgetts zich opgesloten gevoeld hebben in een emotioneel foute relatie. McCosker was dan weer boos op Brian Hodgetts omdat die kritiek had op de zwangerschap van haar 15-jarige dochter. Rivett tenslotte vond dat de man zich te veel moeide met haar leven. Uitspraak volgt. (jv)
08/08/08 17u5
Bron: HLN

Vampiervleermuizen doden 38 mensen in Venezuela

Venezuela zijn 38 mensen overleden nadat ze zijn gebeten door vleermuizen. Autoriteiten wachten op de onderzoeksresultaten. Als de slachtoffers, allemaal Warao-indianen, zijn gestorven aan hondsdolheid, beginnen ze een grootschalig vaccinatieprogramma. Dat meldt CNN.

Plaag
Experts denken dat biotoop van de dieren is verstoord door mijnbouw en grootschalige bouwprojecten en hebben het over een "uitbarsting van de vampiervleermuizen".

Verlammingsverschijnselen
De symptomen die de slachtoffers kregen na de beet zijn koorts, pijnen, tinteling in de voeten gevolgd door verlammingsverschijnselen en een extreme angst voor water. Ook kregen ze last van stuiptrekkingen en verstijving.

De indianen wonen in afgelegen dorpjes. De overheid in Venezuela is van plan medisch personeel naar de dorpen te sturen.

Acht kinderen
In het dorpje Mukuboina zijn al acht kinderen over overleden. Ze overleden binnen de zeven dagen na het verschijnen van de eerste symptomen. (eb)
09/08/08 20u25
Bron:HLN

Kinderen overleven sprong van 4de verdieping

Twee kinderen hebben in Nederland een sprong van de vierde verdieping van een flatgebouw in Dordrecht overleefd. Ze sprongen uit de flat omdat er in het pand brand was uitgebroken, meldde een woordvoerder van de politie. Ze overleefden de sprong omdat ze werden opgevangen door omstanders. Hoe de kinderen precies werden opgevangen, is onduidelijk.

De brand aan de Kappeyne van Coppelloweg brak in de loop van de ochtend uit. In het huis op de vierde etage waren vijf kinderen en de moeder aanwezig. De overige drie kinderen en de moeder konden via de achterkant van de flat gered worden door een hoogwerker van de brandweer.

De moeder en de twee kinderen die uit het raam sprongen, werden met onder meer brandwonden naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. De drie andere kinderen konden ter plaatse worden behandeld. Over de oorzaak van de flatbrand is nog niets bekend. Het appartement is uitgebrand. (belga/edp)
09/08/08 15u07
Bron: HLN

Duitse voetballers door bliksem getroffen

Duitse voetballers door bliksem getroffen
Blikseminslag op een voetbalterrein in Duitsland heeft 32 voetballers getroffen. Negen van hen, in leeftijd variërend van 14 tot 30, raakten ernstig gewond.
(Novum/AP) - Blikseminslag op een voetbalterrein in Duitsland heeft 32 voetballers getroffen. Negen van hen, in leeftijd variërend van 14 tot 30, raakten ernstig gewond en twee werden met traumahelikopters naar gespecialiseerde klinieken gebracht.

De voetballers
zaterdag, 09 augustus 2008
Bron: Novum

vrijdag 8 augustus 2008

Chip in paspoort niet gekraakt

Door Ministerie van Binnenlandse Zaken Gepubliceerd Gisteren Binnenland
Ministerie van Binnenlandse Zaken


Bekijk alle persberichten van Ministerie van Binnenlandse Zaken De chips in het Nederlandse paspoort en de Nederlandse identiteitskaart zijn niet gekraakt. Met uitleesapparatuur zijn de gegevens op de chips wel te lezen, maar dat is juist de bedoeling. De gegevens staan ook gewoon leesbaar afgedrukt op het paspoort of de identiteitskaart (naam, geboortedatum, documentnummer, foto, burgerservicenummer).

De chips in de reisdocumenten zijn niet te beschrijven met andere of nieuwe gegevens, ze staan ‘op slot’. Alleen bij de productie van de reisdocumenten worden de chips beschreven met informatie. Dit gebeurt tijdens de centrale productie in het beveiligde gebouw van Sdu.

De chips in de Nederlandse reisdocumenten zitten stevig vast in de kunststof ‘houderpagina’ van het paspoort resp. in de identiteitskaart. Vervangen door een chip met andere informatie is daardoor heel lastig zonder sporen achter te laten. Bovendien zou dan ook de rest van het reisdocument vervalst moeten worden, inclusief de verschillende echtheidskenmerken. Als dit al zou lukken, dan kan de gekopieerde chip aangeven dat het om een kopie gaat en niet om een origineel (d.m.v. ‘actieve authenticatie’).

Volgens een bericht van persbureau Novum, onder meer op www.nu.nl, is het onderzoeker Van Beek van de Universiteit van Amsterdam gelukt de chip in het paspoort te vernietigen met een magnetron en een hamer. Vervolgens kan een tweede chip, met daarop de gegevens van iemand anders, tussen de pagina’s van het paspoortboekje verstopt worden. Zo heeft Van Beek een paspoort ‘gefabriceerd’ met zijn eigen zichtbare foto en naam, maar met de digitale foto van Elvis Presley op de tweede, verstopte chip.

Onduidelijk is wat het nut daarvan is voor vervalsers. Er is immers alleen een ongeldig paspoort gecreëerd, waarvan de gedrukte, zichtbare gegevens niet meer overeenkomen met de gegevens die van de tweede chip worden gelezen.

De uitleesapparatuur waarmee Van Beek zijn chip uitlas in Amsterdam en Amstelveen is overigens niet voorzien van controle op actieve authenticatie, waardoor de tweede chip niet als kopie werd herkend. De apparaten zijn namelijk alleen bedoeld om mensen die net een nieuw paspoort hebben afgehaald, de gegevens op hun chip te laten zien.

Op 10 juli 2008 heeft staatssecretaris Bijleveld in een brief aan de Tweede Kamer geïnformeerd over de Nederlandse reisdocumenten; daarbij zijn de uitkomsten vermeld van verschillende technische onderzoeken naar de chips. Conclusie is dat er geen sprake is van een dreiging voor de integriteit van de gegevens op de chips. De staatssecretaris heeft in diezelfde brief de Tweede Kamer al bericht over het feit dat de universiteit van Amsterdam begin augustus 2008 een onderzoek zou publiceren over uitleesapparatuur van reisdocumenten met een chip. Bij het uitlezen van de reisdocumenten zou de beveiliging om het kopiëren van de gegevens in de chip te detecteren (actieve authenticatie) kunnen worden omzeild. In de brief staat ook dat deze ‘dreiging’ in internationaal verband (ICAO) al eerder is onderkend en gedocumenteerd. De apparatuur die de uitgevende instanties van de reisdocumenten in 2009 krijgen voor het aanvraag- en uitgifteproces van de reisdocumenten gaat naast active authentication ook de elektronische handtekening over de gegevens in de chip controleren.
Bron: Alle Persberichten.nl